Dit moet je weten over werken in de installatietechniek

We staan er vaak niet bij stil, maar installatietechniek is overal om ons heen. De branche van de installatietechniek is dan ook erg ruim: van elektrotechniek tot werktuigbouwkundige installaties met alle specialismes die daar in te vinden zijn. Een carrière in de installatietechniek biedt dan ook veel mogelijkheden. Er zijn altijd wel vakmensen op zoek naar een nieuwe uitdaging en er is ook altijd wel vraag naar gedreven personeel. Bij GBA Bemiddeling brengen we bedrijven en werknemers met elkaar in contact om de perfecte match te vinden. We weten dan ook alles over het werk en de carrièrekansen binnen de installatietechniek. Alles wat je moet weten over werken in de installatietechniek lees je in dit blog.

Carrièrekansen

Overweeg je een carrière in de installatietechniek? Dan kun je kiezen uit verschillende beroepen. Met een carrière in de installatietechniek kun je vele kanten op. Denk bijvoorbeeld aan installaties zoals:

 • Verlichtingsinstallatie
 • Communicatie-installatie
 • Beveiligingsinstallatie
 • ICT installatie
 • Domotica installatie
 • Verwarming
 • Koeltechniek
 • Luchtbehandeling
 • Sanitair
 • Brandbestrijding
 • Zonne-energie

Mogelijkheden in de branche

Als installatietechnicus is het voor de hand liggend dat je je bezighoudt met het installeren van systemen. Maar wil je je verder ontwikkelen? Dan is er nog meer mogelijk! Je zou je ook bezig kunnen houden met het service en onderhoud van de installaties of ga aan de slag met een echte uitdaging en richt je op ontwikkeling en innovatie. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Bij GBA Bemiddeling helpen we je met het vinden van een nieuwe werkgever waar al je talenten benut worden.

Een sector met veel innovatie

De toekomst van de installatietechniek verandert snel. Dit komt onder andere door de grote ontwikkelingen op het gebied van ICT en automatisering, veelal in combinatie met duurzame technieken. De wereld wordt steeds slimmer en daar speel je als installatietechnicus op in. Dat maakt het werken in deze branche ook zo interessant!

Veel vraag naar talenten

Doordat er zo veel takken in de installatietechniek zijn, is er altijd veel vraag naar getalenteerde medewerkers. Het kan alleen wel lastig zijn om de juiste baan te vinden. Soms zit je bij een bedrijf waar je niet tot je recht komt. Of je wilt een baan met meer doorgroeimogelijkheden. Dan kan arbeidsbemiddeling in de installatietechniek je helpen. Bij GBA Bemiddeling zorgen we voor een goede match tussen werkgever en werknemer. We kijken hierbij ook naar je persoonlijkheid en de bedrijfscultuur.

Arbeidsbemiddeling in de installatietechniek

Bij GBA Bemiddeling begeleiden we mensen naar een nieuwe baan in de installatietechniek. Coaching staat hierbij voorop. Wil je meer informatie over arbeidsbemiddeling voor de installatietechniek? Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Of zoek je juist nieuwe werknemers? Neem dan contact op met GBA Bemiddeling door te bellen naar 038-888 83 83 of naar 06-1317 91 09. Of gebruik het contactformulier op de website.