De installatietechniek is een enorm breed en divers vakgebied. Met alle ontwikkelingen die er op dit gebied plaatsvinden, is er altijd ruimte voor verbreding en verdieping. Het is daarom logisch dat jij als installateur benieuwd bent naar de doorgroeimogelijkheden binnen jouw vakgebied. Zoals doorgroeien naar werkvoorbereider of zelfs projectleider. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging binnen de installatietechniek? Lees dan snel verder!

Is de rol van werkvoorbereider iets voor jou?

Een werkvoorbereider zorgt ervoor dat alle lopende projecten binnen de soepel verlopen. Je rapporteert calculeert en besteld de materialen en tijdens het project overleg je vaak met de projectleider en met hem of haar vorm je samen de projectleiding. Vaak ben je ook het aanspreekpunt voor klanten, collega’s en andere stakeholders.

Wat zijn de taken van een werkvoorbereider?

Als werkvoorbereider ben je bezig met het organiseren en coördineren van de dagelijkse activiteiten. Je houdt het budget en de planning goed in de gaten. Ook ben je verantwoordelijk voor de controle van al het werk van het projectteam. Jij controleert de tekeningen, ontwerpen, bestellingen en berekeningen. 

Wil je doorgroeien tot projectleider?

Ben je al werkvoorbereider en wil je vanuit daar nog verder doorgroeien? Dan is de meest logische vervolgstap die van projectleider. Als projectleider ben je een leidinggevende met veel inhoudelijke kennis van de installaties maar je weet ook veel van bijvoorbeeld lean bouw en technische bestuurskunde. Je bent het contactpersoon voor de opdrachtgever en onderaannemers. Je bent zowel financieel als technisch inhoudelijk verantwoordelijk voor het realiseren van je projecten.

Spreekt dat je niet aan? Dan kun je je ook specialiseren in de richting van lead engineer of BIM-coördinator. Je bent dan meer een specialist op het gebied van BIM, ontwerp en technische tekeningen.

Wat zijn de benodigde opleidingen hiervoor?

Om projectleider te worden heb je een post-hbo opleiding technische bestuurskunde of hogere installatietechniek nodig. Je opleiding kan aangevuld worden met relevante trainingen zoals: trainingen in leidinggeven, PRINCE 2, stakeholdermanagement en nog veel meer. In sommige gevallen kun je ook vanuit een MBO-4 doorgroeien.

Hoe kan GBA Arbeidsbemiddeling je hiermee helpen?

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw carrière binnen de installatietechniek? GBA Arbeidsbemiddeling helpt jou graag met het zetten van deze stap! Wij gaan graag met jou om tafel zitten om op zoek te gaan naar de juiste vervolgstap in jouw carrière. Begin het sollicitatieproces bij GBA Arbeidsbemiddeling. Dan heb je én snel een nieuwe baan, én een nieuwe uitdaging waar jij je tanden in kunt zetten! Neem gerust contact met ons op via 038 – 888 83 83 of 06 – 13 17 91 09. Je mag natuurlijk ook het contactformulier invullen. We horen graag van je!