Wat is arbeidscoaching?


Arbeidscoaching is extra sturing en begeleiding voor mensen die nieuw werk zoeken of wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken op de werkvloer om goed en fijn te kunnen functioneren. Een arbeidscoach kan jou ook helpen bij het vinden van een baan op basis van een samen opgesteld plan. Lees snel meer over arbeidscoaching.

Wat doet een arbeidscoach?

Jouw arbeidscoach stelt samen met jou een plan op van waar jij goed in bent en welk werk er bij jou past. Als je (al) een baan hebt gevonden, stelt jouw coach met jou op hoe hij of zij jou gaat begeleiden. Jouw arbeidscoach leert jou de handelingen en vaardigheden waarmee jij jouw werk goed kunt uitvoeren. Daarnaast leert hij of zij je ook wat algemene werkvaardigheden. Zo kan jouw arbeidscoach o.a. het volgende:

  • aanwezig zijn bij (voor)besprekingen
  • jou helpen bij het inwerkingstraject
  • voor begeleiding op de werkvloer zorgen
  • een persoonlijke handleiding voor je opstellen

Wanneer schakel je een arbeidscoach in?

Je kunt een arbeidscoach inschakelen wanneer je bijvoorbeeld al een baan hebt en wel wat hulp kunt gebruiken bij het vinden van een nieuwe, dat bespaart je immers schaarse tijd. Ook heeft een arbeidscoach een groot netwerk om uit te putten. Zo vindt hij of zij misschien banen die je in je eentje nooit had gevonden. Ook is een arbeidscoach handig als je een structurele functionele beperking hebt. Een arbeidscoach kan voor iedereen bijzonder handig en prettig zijn!

Schakel de hulp in van GBA Arbeidsbemiddeling

Heb je momenteel een baan, maar kun je wel wat hulp gebruiken met je zoektocht naar nieuw werk? Of kun je wel wat hulp gebruiken vanwege een beperking? Neem gerust eens contact op met GBA Arbeidsbemiddeling. In welke situatie je ook zit, we kunnen je altijd verder helpen in jouw zoektocht naar werk en in jouw functioneren op de werkvloer. Een arbeidscoach is er immers voor iedereen. Je bereikt ons telefonisch via 038 – 888 83 83 of 06 – 13 17 91 09. Je mag natuurlijk ook het contactformulier invullen. We horen graag van je!