De vele voordelen van een arbeidsbemiddelaar
Ze zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de wereld van de gemiddelde werkzoekende: de arbeidsbemiddelaar. Er zijn grootschalige bureaus te vinden, maar ook meer kleinschalige, waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Sommigen zijn van mening dat een arbeidsbemiddelaar tijdsverspilling is, anderen zweren er juist bij. Maar één ding staat vast: een goede arbeidsbemiddelaar die actief is binnen jouw vakgebied én een persoonlijke aanpak hanteert, kan zeker een boel voordelen hebben.

Tijdsbesparing
Een arbeidsbemiddelaar is vooral handig wanneer je al ergens aan het werk bent en ondertussen bezig bent met het zoeken naar ander werk. Vooral wanneer je in je huidige functie misschien niet helemaal op je plek zit, kan het dagelijks leven wat meer energie kosten. Met een arbeidsbemiddelaar bespaar je dan een hoop tijd en energie naast je huidige baan. Ook omdat je dan tijd overhoudt om zelf ook nog op zoek te gaan naar vacatures.

Een trouwe partner in je zoektocht
Het is goed om te weten dat niet alle bedrijven hun functies openbaar maken. Een arbeidsbemiddelaar kan in zijn of haar netwerk navraag doen naar welke (verborgen) functies er zijn. In overleg met jou kan een arbeidsbemiddelaar jou dan aanraden voor die functie op basis van zijn of haar overtuiging van jouw kwaliteiten. Ze gaan er deuren open die anders altijd gesloten zouden zijn gebleven voor jou. Het is hierbij van belang dat je jouw bemiddelaar de juiste richtlijnen mee geeft je zoektocht.

Een goede informatiebron
Mag je ergens op gesprek komen? Geweldig! Als je dit bedrijf via je bemiddelaar hebt gekregen, kan hij of zij jou ongetwijfeld diverse tips meegeven waarmee je je kansen vergroot. De kans is namelijk groot dat je bemiddelaar dit bedrijf als goed kent. Ook wanneer je op gesprek mag komen bij een bedrijf dat je zelf hebt gevonden, kan je bemiddelaar je waarschijnlijk goede tips geven over salarisindicaties, andere voordelen, de bedrijfscultuur, de procedure en nog veel meer.

Schakel de hulp in van GBA Arbeidsbemiddeling
Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Heb je momenteel al werk en kun je wel wat hulp gebruiken met je zoektocht naar een nieuwe uitdaging? Neem gerust eens contact op met GBA Arbeidsbemiddeling. In welke situatie je ook zit, we kunnen je altijd verder helpen in jouw zoektocht naar een passende functie binnen jouw vakgebied.
Je bereikt ons telefonisch via 038 – 888 83 83 of 06 – 13 17 91 09. Je mag natuurlijk ook het contactformulier invullen. We horen graag van je!