Installatietechniek is een enorm breed en divers vak. Maar iedereen heeft een bepaald takenpakket waar hij of zij het mee moet doen. Doe jij al jaar in jaar uit hetzelfde werk? Heb jij het gevoel dat je niet meer wordt uitgedaagd in je huidige functie? Dan kan het zo zijn dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Of dat ook echt zo is, ontdek je aan de hand van de volgende vragen. Lees snel verder!

Is er ruimte voor aanpassingen?

Als jij het gevoel hebt dat er weinig uitdagends meer in jouw werkzaamheden zit, kun je altijd kijken of je je huidige takenpakket kunt veranderen. Misschien kun je hier en daar wat taken overnemen of afdragen. Ga het gesprek aan met je projectleider of werkgever over hoe je jouw werk opnieuw uitdagend en leuk kunt maken. Is er helemaal geen ruimte voor veranderingen binnen jouw takenpakket? Dan is het inderdaad misschien op tijd om te gaan zoeken naar een andere baan.

Is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling?

We hebben allemaal dromen en we vragen ons allemaal af of wij die dromen waar kunnen maken in onze huidige functie. Zolang er ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling, zit je waarschijnlijk wel goed. Maar zodra die ruimte er niet meer is, dan is het misschien tijd om jezelf opnieuw uit te dagen. Het is goed om jezelf uit te blijven dagen als je echt alles uit jezelf wil halen. Je wil natuurlijk niet jarenlang vastzitten in het werk waar je eigenlijk al jarenlang niet meer in groeit.

Wat zijn de financiële vooruitzichten?

Uiteindelijk is geld een belangrijke reden om voor een bepaalde baan te blijven gaan of niet. De meeste werknemers krijgen jaarlijks een salarisverhoging. Vraag jezelf af hoe lang het voor jou geleden is dat je die gekregen hebt. Als jij al jaar in jaar uit hetzelfde bedrag ontvangt en je weet dat er geen kans is dat dat bedrag ooit hoger wordt, dan wordt het misschien tijd om inderdaad een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Ben jij bang voor het onbekende?

Het kan eng zijn om van baan te wisselen. Je zegt het oude en vertrouwde dan namelijk op voor iets nieuws. Vraag jezelf af of je écht zo gelukkig ben met jouw huidige situatie of dat je gewoon bang bent voor het onbekende. Is het dat laatste? Dan is dat, hoe begrijpelijk het ook is, misschien wel dé reden om juist wel de sprong in het diepe te wagen.

Extra hulp van GBA Arbeidsbemiddeling 

Ben jij benieuwd hoe GBA Arbeidsbemiddeling jou binnen de installatietechniek hierbij verder kan helpen? Onze specialisten denken graag met jou mee over of het tijd is voor jou om de volgende stap in jouw carrière te zetten. Neem snel contact met ons op via 06 – 13 17 91 09. Je mag natuurlijk ook het contactformulier invullen. We staan klaar om jouw aanvullende vragen te beantwoorden.