Hoe werkt arbeidsbemiddeling?

Wat doet een arbeidsbemiddelaar eigenlijk? En hoe gaat arbeidsbemiddeling precies in zijn werk? Dat zijn vragen die ik regelmatig te horen krijg! In dit blog ga ik dieper in op deze vragen en lees je of arbeidsbemiddeling ook jou zou kunnen helpen. 

Wat doet een arbeidsbemiddelaar?

Als arbeidsbemiddelaar breng ik mensen die werk zoeken in contact met bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Een arbeidsbemiddelaar is goed op de hoogte van het werkveld. Hij weet precies welke bedrijven er actief zijn. Door een groot netwerk te onderhouden is een goede arbeidsbemiddelaar altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures. Vaak weet een arbeidsbemiddelaar al dat er nieuw personeel gezocht wordt, voor de vacature online komt te staan. Daarnaast heeft een arbeidsbemiddelaar contact met mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Bij arbeidsbemiddeling koppel ik een kandidaat aan een bedrijf. In veel gevallen is dit direct een goede match. Dit voorkomt onnodig lange sollicitatieprocedures en afwijzingen.

Wanneer is arbeidsbemiddeling iets voor jou?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor arbeidsbemiddeling. Herken jij je in het onderstaande? Dan is arbeidsbemiddeling iets voor jou!

  • Je zoekt een nieuwe baan en kunt geen passende vacatures vinden
  • Je wilt weten of er bedrijven zijn met meer doorgroeimogelijkheden
  • Je zoekt een nieuwe uitdaging in je werk
  • Je wilt coaching en begeleiding bij het vinden van een baan
  • Je wilt dat je werkgever en jij een goede match zijn

Werving en selectie uitbesteden

Ben je op zoek naar een medewerker? Bij arbeidsbemiddeling gaat een bedrijf niet zelf op zoek naar een nieuwe werknemer. In plaats daarvan is de arbeidsbemiddelaar op de hoogte van de functie-eisen en het gewenste profiel van de sollicitant. Op basis daarvan kan de arbeidsbemiddelaar:

  • Vacatureteksten opstellen
  • Kandidaten selecteren en benaderen
  • Gesprekken voeren
  • Een kandidaat voorstellen aan het bedrijf

Het uitbesteden van het proces van werving en selectie bespaart bedrijven dus een hoop tijd en moeite.

GBA Bemiddeling voor de installatietechniek

Bij GBA Bemiddeling begeleiden we mensen naar een nieuwe baan in de installatietechniek. Coaching staat hierbij voorop. Wil je meer informatie over GBA Bemiddeling voor de installatie techniek? Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Of zoek je juist nieuwe werknemers? Neem dan contact op met GBA Bemiddeling door te bellen naar 038-888 83 83 of naar 06-1317 91 09. Of vul het contactformulier op de website in.